Дмитра можна назвати «мозговим центром» «отаманів». Колеги кажуть, що успішність та популярність української команди боксерів – заслуга нашого земляка.

Залишивши кар’єру боксера, Дмитро у Голландії здобув освіту спортивного менеджера, після чого успішно її реалізував в Європі. Організовував там чемпіонати з великого тенісу. Але за кордоном, не переставав вболівати за український бокс. Тому, коли йому запропонували посаду радника президента Федерації боксу України, не роздумуючи, погодився.

І в 2012 році, поєднавши зусилля з президентом ФБУ, ще одним вінничанином Володимиром Продіусом, організували відому всьому світу боксерську команду – «Українські отамани».

Вони обидва вклали душу в «отаманів». І якщо перший відповідав більше за фінансову частину проекту, то організаційні питання та популяризація боксерів лягла на плечі Гайструка.

Колектив, до складу якого увійшли олімпійські чемпіони та призери, найсильніші боксери України та Європи був приречений на успіх. За чотири сезони наші боксери подарували багато емоцій – разом з ними вся Україна насолоджувалися перемогами, разом з ними й переживала невдачі.

– Ми збирали аншлаги на домашніх матчах, “отаманів” глибоко поважають у всьому світі. Саме завдяки нашому проекту публіка дізналася про багатьох боксерів. Ми дали поштовх багатьом хлопцям і їхній спортивній кар’єрі – розповідає радник президента ФБУ та, за сумісництвом, спортивний менеджер Дмитро Гайструк.

В той же час, фінансові проблеми «Українських отаманів» нікуди не ділись. Великий спорт – це великі затрати.

– Незважаючи на всі перспективи та плюси цього боксерського проекту, він дуже дороговартісний. І не так легко знайти спонсора, який би допоміг. Страшенно далекій дороговартісні перельоти – США, Куба, Китай. В команді – 30 чоловік. Їх всіх слід возити, поселяти в готелях, харчувати. Плюс в команди шість місяців на рік збори і кожного слід годувати. Додайте ще оренду залів для тренувань. Також людям слід зарплати платити… Це все шалені гроші. Їх не потягне один спонсор. Але я переконаний, є всі шанси повернути Україні її «Отаманів».

Нагадаємо, що “Українських отаманів” через борги перед спортсменами, тренерами і міжнародною федерацією вже двічі не допустили до сезону WSВ. Усіх боксерів виставили на драфт. Тепер цю команду хочуть воскресити. Однак, цього року, в новому сезоні Всесвітньої серії боксу, серед учасників турніру «Отаманів», на жаль, не буде.