Сподіваємось, що Куба спокійно переживе рашистські претензії на її геополітичну назву. А увесь світ, який кремлівський режим разом з тим самим кірілом лякають ядерною зброєю, ще раз переконається, що московська церква зомбує парафіян і далека від канонічного християнства. Та ще й дуже довільно трактує Заповіді Божі.

Патріарх московський кіріл (гундяєв) заявив, що “у росії у вік глобалізації та розмивання кордонів між добром та злом особлива місія – допомогти людству відсунути апокаліптичний кінець”. При цьому моспатріах особисто благословляє паству на безпричинну війну проти християн, обіцяє рай кожному, хто піде убивати українців, мародерити, гвалтувати та нищити міста і села мирних людей сусідньої незалежної країни.

Хіба не апокаліпсис, те, що рашистські війська, благословенні кірілом, влаштували в Бучі, Ворзелі, Бородянці, Маріуполі, Миколаєві і тисячах інших українських міст? Хіба крилаті ракети та дрони щодня несуть вірянам України добро від космополітичної РПЦ, яка несе смерть і нелюдські страждання?

“Церква в силу своєї природи є на заваді глобалістським процесам. Церква свідчить про вертикальну шкалу цінностей, про розрізнення добра і зла. У зв’язку з цим не слабшають спроби спотворити і розмити християнське вчення, позбавити Церкву сили та голоси”, – сказав кіріл на XXIV всесвітнього російському народному соборі.
Лукаві кірілові уста вже давно не бояться Бога. Виходить, глобалізм, ініційований кремлівськими вбивцями, це благо. І всі народи, які заганялися в російську імперію та майже втратили свою автентичність, повинні бути лише вдячними за це колонізатору.

А народ, який хоче вирватись із імперії, що прагне його знищити, це вже зло, за логікою гундяєва. При цьому патріарх РПЦ, знову і знову вдається до словоблуддя, розповідаючи, що сьогодні питання етичного вибору набули у світі “особливого звучання”. А якого звучання в світі мають набути етнічні норми: вбивати та гвалтувати дітей, збирати під прапорами "праведної визвольної армії" всіх падонків, зеків-довічників з мокшанських боліт. Якою етичною нормою дозволено геноцид миролюбного християнського народу?

Але у своїй зомбопроповіді про якісь віртуальні етичні норми "батюшка фсбешник" прдовжує цинічно маніпулювати поняттями: “Вони визначають як вектор руху конкретної людини, так і долі цілих країн і народів. У тому числі і через церковну традицію, ось від цього багато в чому залежатиме, безперечно, майбутнє нашої країни, народу, ну а в глобальному плані, я думаю, і майбутнє людської цивілізації, бо навіть перемога над глобалізмом в окремо взятій країні не буде мати суттєве значення для всього світу, хоч і буде важливою”, – сказав патріарх кіріл.

Протистояти “викликам часу”, додав він, слід через “зростання у вірі, вірність традиціям та любов до вітчизни, турботу про її духовне та матеріальне благо”.

“І поки буде наша батьківщина островом свободи, буде й у решти світу якийсь погляд надії на можливість змінити перебіг історії та запобігти глобальному апокаліптичному кінцю, принаймні відсунути його в ту перспективу, з якою ніхто з нас не пов’язує ні свого життя, ні життя найближчих наших нащадків, І нехай допоможе нам у всьому цьому Господь! – підсумував кіріл.

Господу видніше, він знає кому треба допомагати у цій безглуздій і жорстій війні, розв"язаній рашистським режимом московії. Розпочата імперією зла агресія проти українського народу, спроба окупації суверенної держави і знищення цілого народу супроводжувалась дороговартісною пропагандистською кампанією впродовж останніх двох десятиліть. І стрижневим механізмом антиукраїнської істерії в рф була російська православна церква.

Вона створила п"яту колону агентів у рясах на території України. Через неї підкуплялися високопосадові чиновники та службовці. Вона протиставляла себе Вселенському Патріархату. Так само, як її господар, кремлівський режим, протиставляє себе всьому цивілізованому світу.

Але ніякі овечі шкіри, навіть золоте руно, вже не зможуть приховати вовчі зуби справжніх терористів з рф, які стали реальною загрозою для людської цивілізації. І вже ніякі, навіть найвишуканіші церковні ряси, не в змозі приховати від людства справжню суть рпц, як бойового загону злочинного кремлівського режиму, який вже давно став пропагандистською номенклатурою воєнного злочинця путіна.

Анатолій Петраченко