У міноборони рф заявили, що призупиняють участь у «зерновій угоді»

росія призупиняє участь у «зерновій угоді» після нібито української атаки «під керівництвом британських спеціалістів» на Чорноморський флот у Севастополі.

Нагадаємо, сьогодні в місті Севастополь у тимчасово окупованому Криму лунали вибухи – окупаційна влада заявила про атаку дронів та причетність до неї британських спеціалістів. Українська сторона не підтверджувала причетність до вибухів в окупованому Криму, а Міноборони Великої Британії назвало звинувачення «фальшивими заявами епічного масштабу».

Зрозуміло, що рф давно прагнула знайти привід не давати можливості Україні експортувати зерно.

І ось він виник…

Представник міноборони РФ Ігор Конашенков раніше в суботу заявив, що ціллю атаки стали кораблі Чорноморського флоту, які були задіяні у забезпеченні безпеки зернового коридору.

Конашенков також звинуватив військових ВМС Британії у плануванні і реалізації нібито “терактів” на трубопроводах “Північний потік-1” і “Північний потік-2”.

Він заявив, що британські військові з цього ж підрозділу провели підготовку українських військ до “нападу” на Севастополь у суботу вранці, і що нібито ці британські військові перебувають в українському Очакові.

Варто зазначити, що дія “зернової угоди” повинна була завершитись у листопаді, і Росія погрожувала вийти з угоди, якщо не будуть виконані її вимоги.

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав країни світу чинити тиск на Москву, щоб запобігти спробам заблокувати продовження дії зернового коридору.

Останнім часом через дії російської сторони біля Босфору застрягли близько півтори сотні суден.

Ну що ж, тепер уже ніщо не стримує ООН вивести рф із Ради Безпеки.

Андрій Власенко