Найбільше (в 1,7 раза та в 1,3 раза) подорожчали сало, м’ясо та м’ясопродукти. В 1,2 раза зросли в ціні хліб, борошно пшеничне, яйця, масло вершкове. В 1,3 раза зросли ціни на птицю, молоко, – повідомляє головне управління статистики у Вінницькій області.

Морква, буряк, цибуля та гриби зросли в ціні на 21%. Картопля стала дорожчою на 29%. На 1,7% подорожчала капуста білокачанна, на 8,0% – макаронні вироби.

Алкогольні напої, тютюнові вироби подорожчали на 23%.

За минулий рік ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищились на 10,0%. При цьому тариф на утримання будинків та прибудинкових територій зріс в 1,4 раза, електроенергію – на 28%, водопостачання – на 22%, каналізацію – на 21%.

Ціни (тарифи) на транспорт загалом зросли на 13%, у т.ч. транспортні послуги подорожчали на 11%, паливо та мастила – на 20%.
Зростання вартості поштових послуг в 1,7 раза, послуг мобільного зв’язку на 11% сприяло підвищенню вартості послуг зв’язку в цілому на 5,2%.

Підвищилась плата за утримання дітей у дошкільних закладах освіти в 1,3 раза, вартості послуг середньої освіти на 18%, вищої освіти – на 17%.

Послуги ресторанів та готелів стали дорожчими на 13%.

Індекс інфляції у Вінницькій області становив 113%.

Скільки пенсіонерів через ці ціни не доживе до весни?