Країна-агресорка каже, що готова замінити українське зерно на світовому ринку своєю продукцією. Цілком ймовірно, вкраденою з України.

Глава мінсільгоспу росії дмитро патрушев заявив, мовляв, росія готова забезпечити світ продовольством та доставити зерно в найбідніші країни. Нібито в найближчі 4 місяці агресор може безкоштовно поставити до 500 тисяч тон зерна.

Після севастопольської “бавовни” втілювати це збираються за участю Туреччини. Патрушеву-молодшому  привиділося, нібито зернова угода посилила проблеми країн, які потребують зерна, бо судна з України, переважно, прямували через Європу.


Тим часом, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба наголосив, що обіцяні 500 тисяч зерна, швидше за все, вкрадені з України. Він назвав це голодним піаром, оскільки росія блокує в кілька разів більше продовольства. Бо, зруйнувавши зерновий коридор, Росія блокує 2 мільйони тонн зерна для Алжиру, Ємену, В'єтнаму, Бангладеш та інших країн, – пояснив дипломат.

Як уже повідомлялось, президент США Джо Байден наголосив, що рішення росії призупинити участь в зерновій угоді – обурливе. Речниця Ради національної безпеки Едрієн Вотсон додала, такий крок є застосуванням "продовольчої зброї"

Вона зазначила, будь-які розмови Росії про зрив угоди є заявою про те, що люди в усьому світі повинні платити більше за їжу або голодувати. А президент України Володимир Зеленський поставив просте і логічне запитання всьому цивілізованому світу, запитавши чому купка людей в кремлі має вирішувати, кому в світі доведеться померти голодною смертю?

Сподіваємось почути відповідь на це запитання від Радбезу ООН.

Вадим Снігур