– Будемо запускати виробництво на довгострокову перспективу. Завод знаходиться у задовільному технічному стані, цілком придатний для роботи. Він має працювати, це важливо як для громади, так і для економічного розвитку Чернівецького району і Вінницької області, – наголосив представник власників. – Підприємство, яке здійснюватиме господарську діяльність, зареєстроване саме у Моївці Чернівецького району, і буде сплачувати податки у місцевий бюджет. Така принципова позиція власників, бо дані кошти мають використовуватись в інтересах місцевої громади. Незабаром, у лютому і березні, будуть викликати на роботу спеціалістів-цукроварів з Моївки, Сокола та інших ближніх сіл — тих, що і раніше працювали на Моївському цукрозаводі. Потужність заводу по переробці залежатиме від цукристості буряка та багатьох інших факторів, але орієнтовно вона складатиме 3 тис. тон буряка на добу.

Сільський голова Олександр Вівдич повідомив, що Моївський цукрозавод простояв три роки, але зберігся у повній бойовій готовності. Моївчани збираються на суботники, готують виробництво до запуску у сезон 2018/2019 років. Сьогодні повним ходом йде підготовка, проводиться попередня інвентаризація. Керівники підрозділів вже вийшли на роботу, готують лінії до виробничого сезону, вивчають, які вузли потрібно ремонтувати та які запчастини необхідно закупити.

База посівних площ цукрових буряків по Чернівецькому району складає до 800 га, по Шаргородському району – до 1000 га. З осені минулого року ці площі зорані, підготовлені до сівби.