Ще один російський бізнесмен зі списку Форбст, Олег Тіньков повідомив про відмову від громадянства Росії. Про це він написав в інстаграмі, додавши фотографію довідки, виданої генеральним консульством росії у Женеві.

Російський мільярдер заявив, що не хоче асоціюватися з «путінським фашизмом» та загибеллю цивільних. Він закликав інших російських підприємців наслідувати його приклад, щоб не «працювати на фашизм». Також він назвав себе більшим патріотом росії, ніж є прихильники загарбницької війни.


Тіньков живе за кордоном з 1996 року. Він уже мав, окрім російського, громадянство США, від якого відмовився в 2013 році. Нині має громадянство Кіпру. Мільярдер є засновником численних компаній у Росії. Найвідомішою з них є «Тінькофф-банк». Російський Forbes вважає, що статки Тінькова сягають 4,7 мільярда доларів.

Після початку військового вторгнення росії в Україну Олег Тіньков закрив чи продав свої російські активи. В інтервʼю New York Times він розповідав про погрози, які отримував з боку кремля за свою антивоєнну позицію.

Нагадаємо, що раніше від російського громадянства відмовилися кілька інших заможних російських бізнесменів, у тому числі Микола Сторонський, Юрій Мільнер, Тимур Турлов та Рубен Варданян.

І цей список поповнюється.

Сергій Бойчук