Такі запитання почали виникати у вінничан відразу ж після того, як на сайті Prozorro був опублікований договір, котрий КП «Вінницяоблводоканал» уклало з ТОВ фірма «ШТОРМ» про закупівлю морозива на суму 80 тис. гривень. Строк поставки товарів – з 15 січня до 31 грудня 2018 року.

Так, як і всі комунальні підприємства, “Водоканал” на початку року провів ряд тендерів на закупівлю товарів і послуг. Але коли серед договорів на закупівлю фірменого одягу, знаряддя та запчастин мешканці міста помітили морозиво — обуренню не було меж!

На підприємстві пояснили, що морозиво закупили для місцевої їдальні. І крім морозива для їдальні закупили й інші продукти харчування.

Між тим, вже влітку вживати воду, котру поставляє підприємство, стало неможливим. Питання про якість виявилося чи не найгострішим і на сесії обласної ради директора підприємства змусили випити склянку води з крану. Це були не найліпші моменти в його житті. Причина неякісної води — забруднення Південного Бугу. Для того, щоб вийти з ситуації міська рада знайшла кошти на купівлю земснаряда, котрий має очистити русло річки. На це витрачено понад 3 мільйона гривень. У свою чергу “Вінницяводоканал” піднімає тарифи на холодну воду. Пояснюють це — збільшенням кількості реагентів, котрі потрібні для очищення води.

Ілона ВАЛЬТЕР