З 26 по 28 жовтня 2022 року в Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського пройшов ХІ Фестиваль інноваційних проєктів «Sikorsky Challenge 2022: Інноваційна трансформація України».

Війна поставила перед українцями неймовірні виклики, примусила усвідомити нові реалії та виробити стратегічні завдання на післявоєнний період відновлення та розвитку України.


Вінницьке відділення Інноваційної екосистеми "Sikorsky Challenge Україна" цьогоріч було представлено трьома стартапами: GROMM у секції “Біомедична інженерія і здоров’я людини”, MOVABLE SMART HEATERS у секції “Енергетична та екологічна безпека”, SOLAR INTEGRATION у секціях “Енергетична та екологічна безпека” та “Інфраструктура і промисловий хайтек”.

GROMM – стартап студентів кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Максима Наумчука і Миколи Подкалюка (група 1КН-20б). Вони демонстрували рукавичку  “Glove-restorer of muscular mobility” – це пристрій, який має повністю відновити рухливість руки. Під час використання він попереджає атрофію м’язів руки.

Посилання на проект: https://bit.ly/3frHpxA

Стартап-проєкт GROMM став переможцем і отримав номінацію "Краща ідея стартапу" в секції “Біомедична інженерія і здоров' я людини”.

Презентації всіх трьох проєктів вінничан викликали бурхливі оплески залу. «Sikorsky Challenge2022: Інноваційна трансформація України» – це безцінний досвід і можливості подальшого розвитку для стартапів ВНТУ.

Ірина ЗОНОВА