Бо подальші понти могли привести до втрати навіть лояльної Туреччини?

Міністерство оборони і президент РФ Володимир Путін заявили, що Росія відновлює реалізацію “зернової угоди”, призупиненої після вибухів у Севастополі.

Російське пропагандистське видання “РИА Новости”, “Європейська правда” з посиланням на агентство Bloomberg News.

В Міноборони РФ заявили, що Росія отримала “письмові гарантії” від України щодо невикористання зернового коридору для ведення бойових дій проти РФ.


Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у Анкарі, що зерновий коридор для експорту українського продовольства запрацює з полудня 2 листопада "як це було раніше".

ситуацію прокоментував президент Росії Володимир Путін. Він сказав, що відповідні "гарантії" російському міноборони передала Туреччина, а не Україна безпосередньо. І він особисто дав вказівки міністерству оборони відновити участь в угоді.

Водночас Путін наголосив, що "Росія залишає за собою право вийти з цих угод у тому разі, якщо ці гарантії з боку України будуть порушені".

Ви все зрозуміли? Бо тут більше читається «між стрічками».

Варто зазначити, що військові кораблі Росії – це легітимна ціль для українських військ, і навіть якщо атаку на Чорноморський флот РФ здійснили ЗСУ, з боку України жодних порушень не було. А Росія просто, як і завжди, займається підміною понять.

Цікавий факт, Путлер заявив, що навіть якщо угода перестане існувати, рф бере на себе зобов’язання поставити безкоштовно зерно до найбідніших країн.

Щоправда, тут є уточнення - скоріше всього крадене в Україні зерно.

Андрій Власенко