Про це повідомили у департаменті охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА:

– Автомобіль  та медичне обладнання передав Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA),  Фонд ООН у галузі народонаселення в Україні, за ініціативи Міністра закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбареса та т.в.о. Представника Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Павла Замостьяна.

Днями 30 автомобілів передали до перинатальних центрів України на Михайлівській площі у Києві. У заході  взяли участь Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, представники Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) та члени іспанської делегації.


Така допомога Україні є наслідком ініціативи Олени Зеленської, яка у вересні цього року під час зустрічі в США з виконавчою директоркою UNFPA Наталією Канем повідомила про високий попит на послуги у сфері сексуального та репродуктивного здоров’я та медичну допомогу для жінок та дівчат, які не мають до неї доступу. UNFPA відгукнувся на прохання й за фінансової підтримки Уряду Іспанії закупив та доставив в Україну 30 автомобілів швидкої допомоги для забезпечення доступу до таких послуг переселенок та жінок, які проживають у сільській місцевості.

Від Вінницької області автівку отримала керівник обласного перинатального центру ВОКЛ ім. М. І. Пирогова Інна Кукуруза.

- Ми дякуємо усім, хто долучився до цієї допомоги. Це сучасний автомобіль обладнаний усім необхідним для допомоги нашим пацієнтам. Автівка вже у Вінниці і найближчим часом мобільна акушерсько-гінекологічна бригада виїде на допомогу мешканцям нашої області, - відзначила Інна Кукуруза.