А дехто не витримує напруги і навіть вчиняє самогубство.

Вечірнє зведення Генерального штабу ЗСУ у Facebook: За даними Генштабу, раніше відмобілізований особовий склад армії РФ має низький рівень морально-психологічного стану, що призводить до надзвичайних подій у місцях дислокації.

Так, в підрозділах 57-ї мотострілецької дивізії так званих територіальних військ, на етапі злагодження в Казані, самовільно залишило частину понад 15 осіб солдат і сержантів, а під час передислокації в Україну ще двоє мобілізованих вчинили самогубства.
Крім того, повідомляє штаб, основною проблемою вже діючих окупаційних підрозділів, крім приватних військових кампаній, залишається низька навченість особового складу та швидкий вихід з ладу бойової техніки, що знята зі зберігання і не пройшла відповідного обслуговування.

Раніше Генштаб повідомляв, що Росія продовжує мобілізацію в прихованому режимі попри офіційні заяви про її завершення.
Якщо чесно, то напевно в роспропаганди розпочалась «обратка».

Логічно, хто б теж не обі.рався воювати з над державою яка робить комарів -біомутантів, що топлять кораблі та перевертають мости, суперсолдат на допінгу, а на решту наймає мільйон вояків НАТО і то тільки африканського походження…
Кремль стикається з проблемами у виплаті обіцяних компенсацій військовим, що посилює соціальну напруженість в суспільстві, говориться у звіті ISW.

Про це можуть свідчити відео матеріали, на яких, зокрема, мобілізовані в Ульяновську протестують проти проблем з виплатами. На інших кадрах з Республіки Чувашія видно, як імовірно російська місцева чиновниця каже протестуючим мобілізованим, що вона не обіцяла їм виплату в розмірі 300 000 рублів (близько $4 860).

Також сім’ї мобілізованих чоловіків публічно поскаржилися губернатору Воронезької області Олександру Гусєву на те, що вони не отримали обіцяної компенсації в розмірі 120 000 рублів (близько $1 945 доларів).

В ISW кажуть, що Кремлю доведеться продовжувати виплачувати обіцяні кошти, щоб зберегти суспільний контроль і деяку подобу морального духу серед російських збройних сил.

“Кремль розпалює конфлікти всередині російських військових формувань, сформованих з різних джерел, пропонуючи різні виплати, пільги та лікування”, – підкреслюють аналітики.

Андрій Власенко