Приклонявся до Мироточивоі Божої Матері та вітав Митрополита Симеона з 60-річчям.

Ось якими враженнями він поділився:

Велелюдно в кафедральному Спасо-Преображенському соборі Вінниці: разом з ієрархами та духовенством Православної Церкви України з різних куточків нашого краю, численними вірянами, ми зібралися, аби вшанувати чудотворну ікону Пресвятої Богородиці «Іверська-Мирненська (Мироточива)», а також привітати з ювілеєм митрополита Вінницького і Барського Симеона.

Під час війни по-особливому відчуваєш цінність таких добрих приводів для зустрічей, а також те, що кожному з нас є за що дякувати Богові. Хоча ми переживаємо великі випробування і страждання через цю страшну війну, але вдячні Богові та Його Пречистій Матері, що ми відчуваємо Їхню опіку. Інакше доля нашого народу могла бути зовсім іншою, а ворог міг давно вже досягти своєї злочинної мети щодо України.

І ця мироточива чудотворна ікона Божої Матері, яку привезли із села Мирне Хмільницького району для вшанування у кафедральному храмі Вінниці, теж є свідченням милості нашої Небесної Покровительки Діви Марії для України в цей непростий час.

Сьогодні ми по-особливому взиваємо до Бога та Його Пречистої Матері, щоби Вони допомагали нам у нашій непростій боротьбі. Але кожна боротьба завершується – і віримо, що з Божою допомогою завершиться вона нашою перемогою. Зло буде зупинене. Російська агресія буде подолана раз і назавжди. А ми поставимо крапку в цій кількасотлітній війні, здобудемо остаточну перемогу і встановимо справедливий мир.

Цього урочистого дня від імені великої родини Православної Церкви України щиро вітаю добру людину, духовного пастиря, досвідченого архієрея, який був одним із небагатьох, хто зі складу ієрархів однієї з гілок українського православ’я брав участь в історичному Об’єднавчому Соборі, митрополита Вінницького і Барського Симеона з його 60-річчям. Його мужність і відданість церковній єдності засвідчуються не словами та деклараціями, як, на жаль, можна бачити серед тих, хто недостойно носить звання ієрарха, але ділами. У важкий момент вибору владика Симеон послідував волі Божій, канонічному порядку та обрав не власне благо, а благо Церкви і побожного українського народу. Тож щиро бажаю владиці Симеону Божої допомоги у подальшому плідному звершенні архіпастирського служіння, міцного здоров'я, довгих років праці у винограднику Христовому, всіх благ від Господа!

Нагадуємо, що мироточива чудодійна ікона Божої Матері перебуватиме в Спасо-Преображенському кафедральному соборі до 6-го жовтня.
Кожен бажаючий може прийти і помолитись до неї.