Черги до Макдональдса, який відкрився у місті. Вірніше до двох ресторанів.

Разом із вінницькими, це вже 51 ресторан який поновив роботу в Україні.

Цікаво, що це було? Бажання відчути атмосферу того мирного вчора?
Звичка до такого харчування, яку перервала війна?

Чи молодь вирішила потусуватись?
Можете назвати свій варіант.
У Вінниці наприкінці робочого дня 3 листопада на Соборній авто «розтягнулись» в заторі.

Попри те що від обіду біля Макдональдса стояли поліцейські для регулювання дорожнього руху, бажаючих звернути на «Макдрайв» до вечора побільшало. Так як через центральну вулицю курсує майже весь громадський транспорт і вузькі смуги руху, водіям доводилося стояти в заторі.

А ось які відгуки надіслав воїн з передової Олександр Олівінський:

– Сиджу їм коропа запеченого на мангалі і угораю з вінничан, які давляться в чергах до Макдональдсу.
Враження, що це фото з Рязані чи Антананаріву.

Коли вже той астероїд прилетить, щоб виправити цю помилку природи під назвою гомосапієнс?
Як на мене, то вже давно пора…

Але є і така думка від Антона:

– Після сьогоднішньої історії з Макдональдс хочеться кричати. Тому дозвольте сказати тут свою думку.

– Макдонадс – світова мережа. Відкриття в Україні ресторанів – це ніби клич іншим світовим компаніям, що у нас безпечно. З нами можна працювати. Люди готові до співпраці.

Вони оплачують податки із загального обсягу коштів, які їм надходять. Наприклад, статистика за 2020 рік (час локдауну): компанія сплатила 1,5 млрд грн податку. Хочете сказати, що зараз нам ці кошти не потрібні?

Не варто ставити знак рівності між тим, що люди стоять в черзі і забули про війну. Ви не можете знати, хто стоїть в черзі. Чи ви думаєте волонтери, які з перших днів війни весь час допомагають, проти з‘їсти бургер? Чи військовий, який приїхав на ротацію, не може стояти в черзі? Чи переселенець, який жив в окупації, не хоче хоча б на мить повернутись спогадами в час, коли все було спокійно?

Давайте почнемо з себе. Не з оцінки людей, які сьогодні стояли, чи не стояли в черзі. Давайте кожен подумає, що зробив він для того, щоб перемога настала швидше?

Ми ніколи не зможемо перемогти ворога, якщо будемо шукати ворога в своїх людях. Нажаль, ціна за спокійне життя дуже висока.

І саме негативними висловлюваннями в адресу своїх же людей, ви показуєте москалям, що нами легко керувати. Що ми можемо повестись на їх ІПСО.

Зараз всім важко. Не варто вказувати іншій, чужій для Вас людині, що їм потрібно робити, як відволікатись чи розвантажуватись.

І так, є винятки, але про них ніхто не говорить. Винятки є скрізь…
А ви що думаєте?!

Тетяна Квасюк