20 січня у одному з будинків міста по вулиці Привокзальній у Хмільнику зібралась компанія – чотири жінки та чотири чоловіка. Дозвілля своє проводили за розпиттям алкоголю. Швидше за все, кількість випитого і стала причиною конфлікту між двома чоловіками та їхньою бійкою. Побитого виявила вранці власниця будинку. Медики рятували потерпілого, проте він через пару годин помер в реанімаційному відділенні Хмільницької ЦРЛ. Саме чергова медсестра приймального відділення і повідомила поліцію про цей випадок. У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські місцевого відділку поліції затримали 33- річного чоловіка, котрого підозрюють у побитті.За результатами розтину вже встановлено, що смерть настала внаслідок нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

– Поліція затримала підозрюваного у вчиненні цього тяжкого злочину в порядку ст.208 КПК України та помістила в ізолятор тимчасового тримання. На даний час порушено кримінальне провадження відкрито за фактом тяжкі тілесні, що спричинили смерть потерпілого), – так журналісту прокоментував т.в.о начальника Хмільницького відділення поліції Олександр Рибак. – Слідчі дії наразі тривають. Якщо вину затриманого доведуть, то йому загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

Схожа трагедія сталась днями і у Вінниці на Тяжилові. Посеред вулиці недільного ранку там знайшли тіло чоловіка з ознаками насильницької смерті.

– Після проведення розтину стало зрозуміло, що смерть настала внаслідок численних переломів та забоїв, які були несумісні з життям. Згодом з’ясувалось, що потерпілий – 53-річний вінничанин. Напередодні його бачили разом із 62-річним знайомими, вони зловживали спиртним, – коментує інцидент заступник начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк.– Сам підозрюваний мешкає в будинку, який знаходиться за 50 метрів від місця, де виявили тіло потерпілого. У приміщенні знайшли сліди крові. Підозрюваний намагався приховати сліди вчиненого злочину. Він прибрав у будинку, а тіло чоловіка виніс на вулицю. У скоєному він зізнався. Пояснив, що під час застілля виник конфлікт, який згодом переріс у бійку. Коли товариш перестав подавати ознаки життя, власник виніс його тіло у хащі неподалік будинку. За умисне вбивство чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про його арешт.

Олександра Мазур, Вікторія Сінгур