Я їздила туди, щоб прибрати біля могили моєї родички. Раніше бувала там кілька разів на рік. Відколи почався коронавірус, а згодом війна, ми з мамою їздимо прибирати раз на рік, а на Проводи уже ні, як і інші родини. А є й такі, що, мабуть, уже взагалі не їздять роками. В результаті цього кладовище стало занедбаним, брудним, у заростях.

Не можу зрозуміти, чим займаються працівники цього комунального підприємства, у чому полягає його робота. Не розумію, як це контролює наша влада, бо сміття не вивозиться уже не перший місяць. Складається враження, що ми вже й мертвих не поважаємо. Те, що деякі родичі померлих вже давно не навідуються до могил — то на їхній совісті, а от наша «еліта» має реагувати на той бардак, що на кладовищі зараз є. Я впевнена, що кошти з міського бюджету на догляд за цією територією виділяються, ось тільки запитання: куди вони йдуть, у чиї кишені?


Баки зі сміттям та бур'яном настільки переповнені, що їх там уже не видно. Люди, що зносять усе те «добро», вже не мають його куди складати і кидають просто на могили, що знаходяться поруч зі сміттєзвалищем. Лише біля центрального входу трохи прибрано, а в глибині, через кожні сто метрів, просто жах! Це неповага до наших предків.

Шановна редакціє! Прошу  мою скаргу поширити, щоб усі бачили, що коїться навколо. Ще хочу, щоб не тільки влада, а й самі люди знали, що у них є обов'язок: згадати померлих, навідатись до могили та прибрати їх «вічну домівку».

З повагою,
Тетяна Штифорук