Надіслали його і на адресу редакції.

Ось про що у ньому йде мова:

– Останнім часом все частіше мене обурює поводження контролерів у громадському транспорті Вінниці. Нині стала свідком вкрай неприємної ситуації. В трамвай зайшли контролери і з ними ще декілька пасажирів, серед яких – дівчина-підліток. Зайшла, сіла на найближче вільне місце, і почала квапливо поратись у сумочці. Дістала картку для розрахунку… Але валідатори вже відімкнено…

Далі картина маслом. Двометровий бугай нависає над дитиною і починає її «мордувати». Слова дівчини, що вона тільки-но увійшла разом із ними, і не встигла, НЕ МАЛА ЗМОГИ розрахуватись – як в стіну сніжинкою. Свідчення пасажирів, що підтверджували її слова, також ні до чого не призводили. Бурмило будь що вимагав штрафу, попутньо насолоджуючись миттю влади та слави наданої йому ТТУ.


І це далеко не поодинокий випадок. Все частіше бачу як контролери грубо поводяться з пасажирами, принижують їх, і намагаються будь що зганьбити. Ми ж їдемо в Європу! Навіть трамваї в нас швейцарські – європейські. А ні маленького натяку на гідність та повагу до людини. Так, і пасажири бувають різні. Але чомусь не зустрічала такого відношення контролерів до хамуватих молодиків або гучних компаній. Де ви є тоді, і де дівається ваша агресивна поведінка???

Зараз усі живуть у постійному стресі і неймовірних клопотах і можуть просто забути вчасно сплатити проїзд чи поповнити рахунок. А то і просто переплутати картки, як було зі мною.

В той день я пережила сильний стрес і їхала у лікарню, розрахувалась однією карткою, а на перевірку пред'явила іншу. І кондуктор одразу – все, спиняй тролейбус; визивай поліцію, і т.д.

Потрапили під роздачу і переселенці. Їм відмінили безкоштовний проїзд, але майже ніде про це не повідомили!

Чому? Адже будь яка інформація що стосується змін у взаємовідносинах транспортників із громадянам (проїзду, руху, цін, змін напрямку), має озвучуватись! От в маршрутках ніяких контролерів і все в порядку. Чому так?

Боляче дивитись на приїзжих. Таке враження, що вони милостиню просять, щоб хтось за них заплатив. Чому не зробити разові абонементи, чи хоча б щоб водії могли прийняти платіж?

А батьки спитайте своїх дітей, як поводяться з ними коли ви не поруч. У нас ніби культ виробився - дитина не людина. Наші діти і так уже Діти війни і вони травмовані на усе життя, адже життя під сиренами і обстрілами безслідно не проходить. А їх ще й морально добивають хамуваті контролери.

Може перед тим, як випускати контролерів на маршрути з ними слід проводити роботу з етики спілкування з ЛЮДЬМИ і правил поведінки у НОРМАЛЬНОМУ суспільстві? Чи нормального в нас немає – тільки гопота і бидло? У ТТУ як вважають? Поки враження, що пасажирів тримають за стадо овець, з якого треба стригти «пеньози» і не заморочуватися…

А яка ваша думка про ситуацію у громадському транспорті міста, області?