Свої катують своїх…

Після публікацій ЗМІ табір для відмовників із числа російських мобілізованих в окупованому Перевальську Луганської області розігнали, утримуваних перевели в інший підвал.

Astra повідомляє, що частину незаконно утримуваних чоловіків обманом, погрозами і тортурами перевезли до нового табору-підвалу для відмовників, точне місце розташування якого наразі невідоме.

Про це Astra повідомили джерела в Луганській області, а також родичі мобілізованих, яких зараз утримують у новому підвалі.

Видання має у своєму розпорядженні фотографію, зроблену ув’язненими в цьому місці, проте не публікує її з міркувань безпеки полонених росіян. Воно припускає, що таких підвалів для тих, хто відмовився воювати, зараз декілька.

Як розповіли родичі кількох військовослужбовців, які опинилися в одному з підвалів у Луганській області, командири їм говорили: “Ми розстріляємо вас і скинемо в одну яму, а родичам повідомимо, що ви безвісти зникли”.

“Так вони намагаються повернути на передову мобілізованих, які написали рапорти про відмову від участі в СВО. Зрозумівши, що вмовляння не діють, командири стали погрожувати розправою. Прізвища і звання командирів не відомі, вони не представлялися. Днями полонені вийшли на зв’язок і повідомили, що їх кілька днів не годували”, – розповіли виданню рідні.

Андрій Власенко