Радник голови ОП Михайло Подоляк наголосив, що масованими ударами по українській інфраструктурі, росія намагається чинити “енергетичний геноцид”.

“Скажімо відверто: росія намагається чинити “енергетичний геноцид”, але Київ та Україна вистоять. План протидії простий: системи ППО, захист об’єктів інфраструктури, оптимізація споживання. Держава ефективно долає ці виклики”, – зазначив він.

Також, за словами Подоляка, влада працює над рішеннями разом із партнерами. Уже 12 країн-партнерів допомагають Україні у відбудові енергетичної інфраструктури.

Як відомо, у попередні два дні через збільшення споживання електроенергії НЕК “Укренерго” тимчасово припинила дію графіків погодинних відключень у Києві та семи областях та застосувала аварійні обмеження електропостачання.

Мер Києва, навіть, закликав жителів міста тимчасово переселитись в інші населені пункти. Оскільки столиця може повністю опинитися без електрики, води та зв”язку.

Тим часом в “Укренерго” розповіли, у яких областях застосовуватимуться погодинні та екстрені відключення світла. Під час дії графіків погодинних відключень знайти інформацію про них можна на сайті, в особистому кабінеті або в соцмережах оператора системи розподілу (обленерго).

Василь Головко