У парку Козятина на місцеву жительку напав невідомий, душив її та намагався згвалтувати. Жінка почала кричати про допомогу її почули військові. Вони врятували жінку.

Інцидент стався вночі 27 жовтня у Козятині. П’яний раніше судимий 33-річний житель Одеської

області пограбував та намагався згвалтувати 37-річну жінку. У цей час військовослужбовці одного з підрозділів охорони Держспецтрансслужби Міноборони України охороняли об’єкт інфраструктури.

Як розповідають побартими рятівників, майже опівночі солдати Андрій Єрохов та Анатолій Трегубов заступили на варту. Раптом нічну тишу розірвав пронизливий жіночий крик. Десь неподалік жінка благала про допомогу. Вартові миттєво доповіли начальникові варти про подію й вирушили в напрямку, звідки почули крики. Пробігши кількасот метрів у світлі ліхтарів, солдати побачили чоловіка, який намагався душити напівпритомну жінку. Нападник вже навіть встиг зняти штани… Але військові миттєво зорієнтувалися та затримали зловмисника.

Горе-ґвалтівником виявився раніше двічі засуджений за грабіж та незаконне зберігання наркотиків рецедивіст. За порятунок жінки та  запобігання скоєнню кримінального злочину військовослужбовців Андрія Єрохова й Анатолія Трегубова заохочено владою командира підрозділу охорони.

У відділі комунікацій поліції Вінницької області повідомили, що затриманий зловмисник неодноразово раніше судимий за майнові та наркозлочини. У вересні цього року він звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжку.

Зараз правопорушник затриманий знаходиться в ізолятора тимчасового тримання. А за цим фактом слідчі розпочали два кримінальних провадження – за замах на грабіж та зґвалтування. За такий злочин затриманому загрожує до 10 років позбавлення волі.