Сьогодні «Вінницяоблеренерго» отримала розпорядження від Регіонального Диспетчерського Центру «Укренерго» про введення обмежень електроенергії.

Ось що повідомляють в «Вінницяоблеренерго» .

Оприлюдинили графік погодинного відключення споживачів (ГПВ). Час обмежень в обсязі:

8.00 – 11.00 год. включно = 14,3МВт;

12.00 – 13.00 год. — без відключень = 0 МВт;

14.00 – 20.00 год. включно = 14,3 МВт.

— Тобто, складені графіки погодинних відключень (ГПВ), 8 листопада застосовуватимуться частково, та не більше 2-ох годин для окремої групи споживачів!!! В разі фактичного вимкнення електроенергії, причину та плановий час ввімкнення можна переглянути на офіційному сайті «Вінницяоблеренерго», а саме на сторінці аварійні вимкнення, — повідомляють у компанії.

Про причини відключень та орієнтовний час ввімкнення можна дізнатися також:

в особистому кабінеті споживача https://voe.com.ua/osobystyy-kabinet ;

у чат-ботах – VIBER http://vb.voe.com.ua

TELEGRAM http://t.me/pat_voe_bot.

— Незабаром дізнатися про графік запланованих погодинних відключень (ГПВ), для вибраної адреси можна буде за посиланням – https://voe.com.ua/disconnection/detailed (механізм працює в тестовому режимі), — зазначають у відомстві.

У вівторок, 8 листопада, планові графіки відключень електроенергії застосовуватимуть у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській областях. Запроваджувати графіки аварійних відключень наразі не планується.

В Укренерго нагадали, що обмеження допомагають знизити навантаження на мережі, забезпечити стале балансування енергосистеми та не допустити повторних аварій.

Укренерго просить українців споживати електроенергію економно і протягом дня не вмикати в мережу кілька потужних електроприладів. Насамперед це стосується пікових годин з 06.00 до 11.00 та з 17.00 до 23.00.

Як відомо, внаслідок масованих атак росіян на енергетичну інфраструктуру в Україні почалися відключення світла. Президент Володимир Зеленський заявив, що станом на 1 листопада країна-терорист пошкодила 40% енергетичних об’єктів України.

7 листопада планові та екстрені відключення електроенергії діяли в Києві та семи областях України.

Нові повідомлення про вибухи та роботу ППО надходять з різних областей. Енергетичні цілі на Вінниччині також потрапили під обстріл ворога.

Впродовж кількох наступних днів Укренерго знадобиться додаткове обмеження електроспоживання. Це дасть можливість ремонтним бригадам відновити електромережі і якомога швидше забезпечити знову надійне енергопостачання.

Вадим Снігур