Чому 367 типу Валуївського указу про заборону українськоі мови було видано в Імперії Зла?

Щоб не було української культури!

…Коли Соломія Крушельницька заспівала,  як оперна прима Італії, українську пісню ще росцареві – він був здивований – який шедевр!

Та тільки коли сказала, що це рідна її українська – скривився… А хіба така є? Малороська це!

Вони знову хочуть мати нас за малоросів – щоб наша культура стала донором їхнього старіючого імперського тіла, обколотого ботоксом! Тому й пішли війною!

Все трансплантувати, а творців винищити. Як вчинили із геніальним українським культурним поколінням Відродження  в 30-х… Відомим, як Розстріляне! Лише за українську культуру! Хіба не те твориться в окупації чи під час ракетних ударів та бомбардувань зараз? Більше 600 українських центрів культури знищено війною ? Хіба це не варварство?

До речі, подивіться де була країна Аттіли, варварів які знищили Європу і Рим! Так, там,  включно до Уральських гір!

Леся Курбаса, геніального режисера і творця театру «Березіль», а з ним більше тисячі українських творців, розстріляли в 30-х. Бо вони були талановитіші за них!

Соломія Крушельницька, найкраща співачка світу, мадонна Мілану і інших світових сцен, вимушена була під тиском «культурних діячів» Кремля переписати на них свою віллу в Італії, будинок в центрі Львова, зароблені важкою працею…

Лише щоб дали жити й працювати! Бо випадково приїхала «погостювати» до СРСР…

Вони ж навіть наших сліпих бандуристів розстріляли, підступно завізши в яр!

Бо ті несли українську культуру!

Нас так хотіли бачити в аматорських хорах доярок і провінційній шароварщині!…

Але де ми – а де вони?!

Знаймо і пам’ятаймо: саме на українській землі зародилась перша у світі культура! Бо наші предки із величного Трипілля дали світу хліб! Окультурили дику природу!  Трипілля будувало двоповерхові будинки в 5-7 тисячолітті до нашої ери із глини з меблями!  А може ще й раніше! Тільки вдумайтесь! Ткало, вишивало і донесло світу з тих епох неймовірну графічну кераміку!

Ми навчили світ сіяти, жати, ткати, вишивати, малювати і співати!

І навіть давати спочити ниві від пологів на четвертий рік! Звідти і  назва Трипілля –  три поля родять, четверте спочиває.

Ми показали силу жінки-матері Оранти і навчили поклонялись їй та поважати!

Ми приручили тварин і показали як людина може жити з ними в гармонії!

Просто Трипілля, яке було найбагатшим краєм Європи і її Центром ( погортайте найновіші історичні дослідження і побачите, що це правда!) не мало рабів! Вже тоді культурний розвиток наших предків не мав культу поневолювати інших та використовувати рабську працю  на возвеличення свого его самодержавців ( піраміди, пантеони і тп )

… І ми тільки на першій сходинці пізнання нашого глибинного етносу і культури! Бо все існування України – це не стимул до розквіту – імперії були їй мачухами, а не матерями! І душили все українське в пуп‘янку!

Світ вже дізнався і ще дізнається про нас таке!!!…

Але я вже знаю, ви, всі ми, що тут світова колиска всього доброго, розумного, вічного і КУЛЬТУРНОГО! І НЕПЕРЕМОЖНОГО!

Наша мова визнана другою у світі по милозвучності після італійської. Ми поставили рекорд світу за кількістю народних пісень!

Зі святом всіх діячів культури!

Творіть шедеври у вільній Україні! Віднині і довіку!

Хто там восхваляє «їхнюю велікую»? Тоді подивіться ілюстрацію нижче і порівняйте, де тут затуркані і зазомбовані, а де вільні, гідні і самодостатні!

З повагою,
Тетяна Редько та колектив «33-го»