Він із сім’єю переїхав на Вінниччину. Комбату батальйону «Крим» загрожує до 20 років тюрми в росії.

Сам Іса назвав це най­кращою оцінкою його боротьби, а кримські партизани обіцяли навідатися до чекістів з помстою.

Наша газета уже писала, що у 2014 році інженер-будівельник, батько дев’яти дітей, мусульманин Наріман Білялов, більше відомий як Іса Акаєв, змушений був виїхати з Криму, але взяв у руки зброю і пішов воювати за Україну. Іса став легендарним розвідником, командиром добровольчого батальйону «Крим», який до останнього боронив Савур-могилу. Переїхав з родиною на Вінниччину. І з початку повномасштабного вторгнення — знову на фронті. А в окупованому Криму ФСБ порушила кримінальну справу проти громадянина України, який «створив незаконне збройне формування «Спецпідрозділ «Крим» з метою повалення територіальної ці­лісності рф до кордонів 1991 року — повідомляють росзмі.


— Це найкраща оцінка моєї боротьби за територіальну цілісність України, — прокоментував Іса Акаєв. І заявив: буде ліквідовувати ще більше орків. І ще з біль­шим бажанням — чорні пакети окупантів довго не пустуватимуть.

- Сьогоднішня війна – це не вій­на між одним народом та ін­шим, а війна між класичним добром та класичним злом. Дії росіян – це якесь зло заради зла, вбивства заради вбивства, грабіж заради пограбування, – впевнений розвідник.

Не залишать без відповіді  погрози Ісі Акаєву й партизани Криму. Вони обіцяли не з порожніми руками завітати на декілька адрес. Ось їхнє огололошення, яке поширюється у соцмережах, подаємо мовою оригіналу:

— Дабы объяснить фсбшникам, что это они «незаконное вооруженное формирование», крымские партизаны навестят чекистов в Крыму по некоторым адресам. Составим протоколы, проведем разъяснительные беседы. Ждите, крысы, — Крымские Партизаны.

Нагадаємо, військовий розвідник Наріман Білялов, більше відомий як Іса Акаєв, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Людмила Поліщук