З відповідним листом 73 захисники Маріуполя звернулися до Офісу Президента.

Ось лист до голови ОП Андрія Єрмака. Його підписали 73 військових-захисників Маріуполя, які зараз перебувають на реабілітації після полону. Вони просять врятувати тих людей, які віддали свою свободу заради їхнього життя:

“Ми безмежно щасливі і безмежно нещасні. Щасливі, бо ми повернулися додому, хоча всі готувалися до смерті. Нещасні, бо душа кожної з нас знов і знов повертається до Таганрогу, Курська, Оленівки. Туди, де наші побратими – військові лікарі. Туди, де вони чекають повернення. Якби в нас запитали, що нам хотілося найбільше в полоні, то це банальне оглохнути. Оглохнути, щоб не чути як побратим кричить від болю в кімнаті для допитів. Для них пекло продовжується. Якби ми могли, ми б розділили з ними їх біль. Страшно і боляче дихати, знаючи і пам’ятаючи ті крики і муки. Ми ніколи не забудемо цього, нажаль немає такої функції в людській голові.

Катерина  Скопіна, Анжеліка Волоніц, Іван  Демків, Сергій Дорошенко, Микола Бірець, Володимир Шапков, Владислав Дідух, Володимир Скидан,  Володимир  Гроїцький, Денис  Болдецький, Олександр Наговіцин, Андрій Найман, Віктор Івчук, Костянтин Клочихін, Остап Решітник, Ігор Дмитриковський, Валерій  Оленич, Антон Неділько, Вадим Купченко, Дмитро Селютін, Андрій Шидловський, Володимир Лабузов, Ростислав Дружицький, Ігор Турчак, Василь Казимірко, Дмитро Богданенко, Ярослав Синицький, Віктор Пузанов, Артем Різаханов, Олександр Решітко, Володимир Падалка, Анатолій Пляшник, Андрій Колосінський, Олександр Тетерятніков

Ми чекаємо на їх звільнення…

Захисники Міста-Героя Маріуполя”