На Вінниччині ліквідовано незаконне виробництво спирту, що здійснювало свою діяльність під виглядом виготовлення харчового оцту

Продукція постачалася підпільним виробникам алкоголю та підприємствам реального сектору економіки за фіктивними документами. Відтак, кошти «осідали» в кишенях ділків, а не надходили до бюджету. Потужності «заводу» дозволяли виготовляти до 10 тон спирту на добу.


Правоохоронці виявили діяльність підпільного виробництва «елітної» алкогольної продукції, а також місця його зберігання. Крім того, провели 12 санкціонованих обшуків. Вилучили майже 8 000 літрів спирту, понад 12 000 літрів готової «алкогольної» продукції, 40 000 доларів США та обладнання для виготовлення та пакування продукції. Орієнтовна сума вилученого становить понад 5 мільйонів гривень.

Кримінальне провадження під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідується за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч .3 ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів); ч. 3 ст. 28, ч. 1, ч. 2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Василь Головко