Ворожі ракети та дрони щодня виводять з ладу об’єкти критичної інфраструктури, наражаючи український народ на холод та голод. Лише протягом жовтня з ладу виведено більше 40% енергетичної інфраструктури України. Майже вся країна опинилася на межі енергетичного колапсу. Майже чотири мільйони українців позбулися житла, яке знищили снаряди, ракети та дрони злочинної армії окупантів. Тисячі українців закатовані ординцями лише за те, що любили свою незалежну країну. В тисячі родин принесла горе страшна рашистська навала.

Але і цього мало кремлівським воєнним злочинцям. Остаточно розуміючи, що “визволення” по-рашистськи не пройшло, і що ніхто в Україні не хоче  кривавого руського міра, окупанти вирішили цинічно поквитатися з непокірними волелюбними українцями влаштувавши їм черговий геноцид.

За даними ООН, наразі рашисти блокують гуманітарні вантажі на тимчасово окуповані території України, де людям бракує ліків та продовольства і питної води.

Ми не маємо доступу через лінію зіткнення“, – повідомила помічниця речника генсека ООН Стефані Тремблей.


Хоча гуманітарні місії продовжують розширювати свою діяльність і готують вантажі "для доставки в райони, де ведуться активні бойові дії, а також у місця, які нещодавно перейшли під контроль України.

За словами Тремблей, за останні чотири тижні ООН та партнерські організації доправили шість гуманітарних конвоїв у райони Харківської та Херсонської областей, які нещодавно стали доступними для міжнародних організацій.

Серед вантажів - вода, засоби гігієни, медикаменти, набори для перебування у сховищах взимку тощо. Останній з конвоїв призначений для більш як 7500 осіб у трьох громадах Херсонщини.

Необхідність надання гуманітарної допомоги стає ще нагальнішою у зв'язку з енергетичною кризою в Україні, зауважила представниця пресслужби.

"Ми та наші партнери продовжуємо працювати, аби збільшити обсяги екстреного водопостачання та санітарно-гігієнічних послуг", - наголосила Тремблей.

Вона додала, що, починаючи з лютого, гуманітарні організації надали послуги з водопостачання, санітарії та гігієни понад 5,7 млн осіб.

Але ще сотні тисяч мирних жителів України, яких безпричинна російська агресія позбавила найнеобхіднішого, потребують допомоги. А скільки ще українців стануть жертвами воєнних злочинів рашистів, якщо не припиниться щоденне знищення та розграбування суверенної країни терористами та мародерами з московії?

Що на це скажуть скажуть міжнародні безпекові організації? Коли кремлівські воєнні злочинці сядуть на лаву підсудних у Міжнародному трибуналі?

Сергій Бойчук