За колосальні зусилля під час деокупації територій Володимир Зеленський у звільненому Херсоні нагородив орденами «За мужність» українських військових, серед яких жмеринчанин Володимир Самоляк.

Володимиру 27, він сім років працював на залізниці, а потім влаштувався далекобійником. Коли розпочалася війна, хлопець повернувся до України та пішов захищати рідну землю.

Жмеринчанин весь час знаходиться в найгарячіших точках. На Херсонщині наш земляк отримав два поранення, однак швидко повернувся у стрій.

– Розумію що ця нагорода не тільки моя, а всіх моїх побратимів, з якими разом ми йшли до цієї мети. Без них я б ніколи не заслужив такої нагороди. Найбільше мотивувало, коли вже почалися звільнення перших населених пунктів. Коли бачиш, як змучені люди зі сльозами радості на очах зустрічають, закидають квітами, аплодують, готові віддати їжу, хоча самі голодують, щоб подякувати. Ці емоції неможливо передати, воно так заряджає, що хочеться йти далі і далі… Доки не звільнимо кожен клаптик рідної землі… До останнього не вірив що ми дійшли так далеко, коли вже звільнили Берислав, а потім побачили Дніпро. Ці емоції було неможливо передати, настільки то було довгоочікувано. А коли вже заїхали у Херсон, то очі бачать, а не можеш повірити, що нарешті ми змогли це зробити, — коментує своє нагородження Володимир.