Решті, кажуть, не має звідки! А ось керівникам є!

Ось що повідомляє депутат  Вінницької облради Вікторія Родінкова:

“Ворон ворону око не виклює” і “своїм – все, чужим – закон”. Загалом, під цим гаслом пройшло чергове підняття зарплат керівників комунальних закладів та установ обласного підпорядкування.

Тепер керівник може мати зарплату в 10 разів більшу, ніж середня у підлеглих на його підприємстві (це коли річний чистий дохід у 500 млн і більше або! маєш 1201 працівника). Але вже маючи до 5 працівників, можна встановлювати зарплату втричі більшу, ніж у них.

Крім того, при визначенні зарплати керівників, якщо якійсь з показників надає більшу надбавку, то застосовується саме він. А до показників, за які можуть нагородити, належить і виконання розпоряджень голови обласної ради і її ж рішень.


Крім того, підставою для нарахування надбавки за тим чи іншим коефіцієнтом може бути "оперативна інформація". Але що це таке, на комісії з охорони здоров'я начальник управління спільної комунальної власності Сергій Кушнір так і не пояснив. Була відкинута і моя пропозиція внести таке пояснення у вигляді примітки і в саме рішення.

А на моє зауваження, що в Європі зарплати керівників лише в 3,5-5 раз перевищують зарплати їх підлеглих, а більше - то корупція, я зустріла прям колективний осуд, що корупція - це платити мало грошей керівнику, а цінних менеджерів під час війни потрібно берегти.

На моє ж зауваження, що разом із зарплатами керівників потрібно піднімати й зарплату їх підлеглих відповідь була, що тут ми, мовляв, нічого не можемо зробити. Ставки оплати праці персоналу затверджує Київ.

Але мені чомусь здається, що поки ми не будемо поважати працю тих, хто, дійсно, створює блага в Україні і будемо відбирати створену ними додану вартість на користь керівника, справедливу державу ми не побудуємо.

Андрій Власенко