За процесуального керівництва Вінницька обласна прокуратура повідомлено про підозру у державній зраді 71-річному жителю м. Жмеринки, громадянину України (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний умисно і добровільно погодився виконувати завдання спецслужб рф зі збирання та передачі їм інформації щодо дислокації, чисельності, озброєння, маршрутів пересування сил та засобів Збройних сил України, а також відомостей про об’єкти критичної та цивільної інфраструктури м. Жмеринки.

З особистого листування підозрюваного з невстановленою особою, яка назвалася співробітником гру гш зс рф, відомо, що за грошову винагороду він зобов’язувався надсилати «куратору» фото, відео та іншу запитувану інформацію.


Надалі ним було передано дані про місця розташування органів влади, закладів охорони здоров’я, об’єктів зв’язку та енергетики, залізничного сполучення з фотодоказами та геомітками.

За скоєне передбачено 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБ України у Вінницькій області.