Була сьогодні на Центральному ринку. Їжджу раз на тиждень (інколи частіше) з обіду. Бо там можна скупитися трохи дешевше, ніж деінде. А донести до тролейбуса вже важко, бо зупинку, що була біля ринку, забрали.

Пошкандибала з паличкою до нової зупинки, вилаялася на владу (яка все робить для народу), повернулася з торбою додому, розтерла мазями болючі ноги і подумала собі: навіщо ж таку дурницю було робити?

Сорок років я ходжу на Центральний ринок. Увесь цей час біля ринку була зупинка. Це ж логічно: прямо перед центральним входом тролейбусна зупинка. А тепер люди виходять Бог зна де і шукають якісь дірки, через які можна потрапити на ринок. Багато людей похилого віку ходять з паличками, бачать погано. Переходити дорогу їм взагалі небезпечно.


Я читала, що це зробили для того, щоб людям стало погано ходити на базар. А як не будуть покупці ходити на базар, то й продавці перестануть торгувати. І тоді на місці Центрального ринку можна буде побудувати якийсь черговий офісний чи торговельно-розважальний центр. Якщо це правда, то це взагалі ні на яку нормальну голову не налазить. Є багато місця на околицях міста. Будуйте, що хочете. Не псуйте архітектурне обличчя міста. Воно дуже гарно продумане.

Звертаюсь до вас, шановні можновладці, майте якусь совість і будьте хоч трохи людьми! Не всі вінничани можуть на джипах поїхати і скупитися в дорогих супермаркетах. Не всім привозять додому екологічно чисте м'ясо зі спеціальних ферм. Ви не повірите: є ще десятки тисяч простих людей, які з артритами, артрозами, міозитами, гіпертоніями та астмами, опираючись на палички і милиці, ходять на ринок. А ви завиграшки вирішили познущатися над нами і пересунули запинку, бо вам не потрібні ні ринок, ні люди, які на нього ходять.

Любов Федорівна
Ткачук, 88 років