Ця чудодійна ікона зараз знаходиться у Києві в Михайлівському монастирі

Навіть відомий священник

Віктор Мартиненко  не зміг стримати подиву. Ось як він ділиться ним:

– Мав сьогодні вражаючий досвід зустрічі з Чудом!

Іверська-Мирненська мироточива ікона з Вінниччини перебуває зараз у Києві в Михайлівському монастирі. Нещодавно цю ікону прославлено як загальноцерковну святиню.

Після служби митрополит Симеон відкрив кіот і дістав саму ікону, даючи для поклоніння людям. Я сам тримав святиню у руках і бачив – вся ікона була мокра від мира. На склі, рамі, окладі – скрізь була масляниста рідина з тонким, ледь відчутним приємним ароматом. Це неймовірно! Миро стікало по моїх руках! У самому киоті знизу лежали до сотні ватних спонжиків, на які рясно стікає миро. Вчора ввечері ікону насухо витерти і положили у кіот нові спонжики. Сьогодні вони були просто просякнуті миром, так що воно стікає, коли зіжмеш ту вату.

Владика розповідав, що деколи ікона виточує біля півтора літра мира за добу!

При храмі у селі Мирне, ведеться запис свідчень чудес благодатної допомоги Божої та зцілень, явлених через цю ікону – іх сотні!

Тиждень тому я й сам відчув явне полегшення у загостренні хронічної хвороби, після помазання миром.

Впевнений, що таке явне і рясне мироточення – то добре знамення для нас – свідчення материнської любові і заступництва Пресвятої Богородиці! Вона з нами у ці страшні часи!

Матінко Божа, Царице небесна, стань у помочі воїнам, захисникам, та усьому народу нашому, заступи і спаси нас!

Ми вже розповідали вам, шановні читачі,  про цю мироточиву чудодійну ікону із с. Мирне, що у Калинівщині.

Священник Віталій Трач ділився очевидним – неймовірним, як  21 листопада, саме на Михайла замироточила ця диводійна ікона.

Але першою замироточила інша ікона «Всіх святих». Іі підкинули до храму діти чоловіка, який знайшов її викинутою ще коли в 40-х зруйнували храм у селі.

Коли замироточила – злякались і зрозуміли, що її треба повернути в церкву, як заповідав батько.

Але на цьому дива у Мирному не закінчились.

Священник із вірянами під час служби побачили якісь спалахи, що вели до ікони Ісуса Христа. Коли підійшли – побачили лик ікони Божої Матері.

Настоятелю храму прийшло в голову їхати до монастиря і придбати таку ікону.

Там він зустрів стару монашку. Вона запропонувала священнику взяти ікону, до якої роками молилась у келії…В монастирі у Браїлові ще жив прозорливий старець Кирило.

Ось він і благословив цю ікону.

Священник привіз її до храму і ось саме диво мироточення сталось  на Михайла ще і цієї ікони.

З того часу вона почала мироточити найбільше і сцілила вже тисячі немічних.

До Мирного можна завітати у храм щонеділі на службу і вочевидь приклонитись до чудодійних ікон.

Ми повідомляли і про те, що Мирненські ікони облюбував відомий співак Олег Винник. Він не раз приїздив сюди, щоб поклонитись ім. Заприятелював і з священником Віталієм.

Підтримують зв’язок і тепер, коли Олег бореться із важкою онкологією.

Вражений від спілкування із іконами Олег написав відому пісню «Плачуть ікони».

Ось що повідомляє Архиєпископ Агапіт

19 листопада 2022 року, з благословення Предстоятеля Православної Церкви України, Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та з нагоди храмового свята Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря – Собору архістратига Михаїла та інших небесних сил безплотних до Києва прибула чудотворна ікона Пресвятої Богородиці «Іверська-Мирненська (Мироточива).

Під спів «Величання» архієреї, братія монастиря, духовенство міста Києва та парафіяни зустріли ікону Божої Матері та внесли у Михайлівський собор, після чого розпочалося святкове Всенічне бдіння, яке очолив Блаженнійший Митрополит Епіфаній.

Разом з Блаженнійшим владикою молилися архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Луганський і Старобільський Лаврентій, єпископ Харківський і Богодухівський Митрофан, єпископ Запорізький і Мелітопольський Фотій, єпископ Бориспільський Антоній, братія монастиря та запрошене духовенство.

Святиня перебуватиме в Михайлівському кафедральному соборі Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва з 19 по 22 листопада включно.

Кожного дня під час перебування ікони Богородиці вранці, вдень та ввечері у Михайлівському соборі б звершуються богослужіння та підносяться  молитви за перемогу та мир в Україні.

Є інформація що до ікони  приклонитися багато представників влади та війська України.

Дай Боже, щоб  Матір Божа послала мир і перемогу Україні.

А ось якими думками ділиться киянка Людмила Менчинська , яка поклонилась цій іконі,

– Пречиста Діво Богородице, Твоя свята ікона Подільського краю, принесла нам велику надію і радість. Ти наше місто Своєю благодаттю осінила і потоки милості Своєї всім вірним пролила.

Світлосяйна благодать засяяла від чудотворної ікони Твоєї, Ми ж, припадаючи, зі сльозами молимось Тобі:

розжени хмару війни над нашою землею багатостраждальною, врятуй від загибелі народ наш, благослови перемогою воїнів наших,збережи їхнє життя, покрий їх Своїми материнськими молитвами.

Тетяна Редько