Проросійська партія “Шор” не припиняє протестів у Молдові. Президентка країни Майя Санду переконана, що ці протести в країні організовують групи, які напряму фінансують з Росії. Це помста Москви за солідарність з Україною.

Санду заявила, що в Молдові діють злочинні угруповання, які хочуть дестабілізувати ситуацію в країні.

За словами президентки, такі напади є частиною гібридної війни. Ці групи платять таким самим людям за участь в антиурядових демонстраціях. Санду наголосила, що все безпосередньо кремлівським терористичним режимом.

Ці ворожі дії – помста за внесок Молдови у цю війну, помста за те, що ми солідарні з ЄС та Україною, – сказала Санду.

Це спроба натиснути на Молдову і створити ще одну гарячу точку на кордоні з Україною, в Придністров”ї. Адже там спостерігаються спроби  посилення російського військового контингенту та мобілізаційні заходи з самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Президентка Санду додала, що Молдова захищається від нападів. Вона визнала, наслідки війни відчуватимуться ще багато десятиліть, але Молдова разом з Україною обиратиме демократію, мир, свободу.

Підтримка Києва з Кишинева теж продовжуватиметься. Вона лише міцнішатиме.

Як ми вже повідомляли, восени виникли доволі масштабні протести перед президентським палацом у Кишиневі. Їх організувала проросійська партія “Шор”, що вимагає відставки уряду Майї Санду, дострокових виборів та угоди з Росією про зниження ціни на газ. Не дивлячись на те, що вже увесь цивілізований світ визнав російський газ економічною зброєю проти демократії.

Василь Головко