Адже Євген вимагав, щоб водія джипа оштрафували за катання тротуарами біля «Петроцентру», а натомість його звинуватили в п‘янці, нецензурній лайці, не показали посвідчення патрульного і закували в кайданки… Але момент суперечки з патрульним Назаром Чорним та затримання вінничанин Орел встиг зняти на відео своїм мобільним… Тому в міському суді з приводу аж 3-х протоколів на атовця Євгена Орла головним героєм піару «по-Чорному» став саме патрульний Назар Чорний. І саме його ледь не побили активісти і атовці в коридорах суду, хоча він сам служив у АТО…

– Суд вже скасував 2 із 3-х протоколів, які на мене склали Чорний із колегами. Бо я був тверезий і нікого не крив матом… Залишилась «злісна непокора поліції». Знаєте, я шокований тим, що викликав їх для оформлення штрафу на водія джипа, а «запакували» мене! І не просто скрутили, а спершу образили «Орлом сизокрилим» і порадили «берегти яйця», відмовились показати посвідчення, вибили з рук мобільний… І втрьох скрутили та завезли у відділок, — зізнався в перерві судових слухань фронтовик Євген Орел. – Виходить, що вінничанам тепер має бути страшно викликати патрульних і нову поліцію, бо «запакують» їх, а не злочинців… Вибачень від Чорного я досі не почув. Побитий мобільний вони хотіли мені відкупити, але з їхніх рук я нічого не візьму… Я вже не кажу про солідарність між учасниками АТО, якщо він справді був на війні та воював! Чи просто має посвідчення УБД?

У свою чергу, Назар Чорний із друзями, що прийшов 18-го числа до суду як свідок, пообіцяв все прокоментувати після суду. Але ще до засідання його ледь не люстрували в коридорі Феміди активісти «Дорожнього контролю» та кілька учасників АТО.

– Щось ти рано «заментився»! Ти не хочеш вибачитись перед людиною, яка вас викликала і воювала за Україну? – запитували у патрульного активісти. – Бо ти вчинив, як «жлоб» і «хамло», а не охоронець порядку та закону! Ти ганьбиш всю патрульну поліцію Вінниці, якій ми так довіряли і вірили… Якщо тебе не звільнять із «патрульки», то це буде піар «по-Чорному» для всієї команди Усеїнова.

У ці гарячі хвилини в суді ледь не дійшло до бійки, бо вперше дії вінницького патрульного викликали такі пристрасті та обурення…

А на засіданні з 2-го протоколу на Євгена Орла із вуст патрульного Чорного прозвучала сенсація! Бо Назар під присягою спершу плутався у своїх свідченнях, а на запитання судді Шлапака про непоказане посвідчення видав справжній хіт!

– Я не показував посвідчення, бо в нас є внутрішня вказівка… Маю право не діставати його, якщо тебе знімає на відео підозріла людина в камуфляжі, неадекватної поведінки, для уникнення провокацій та підробки документів, — зізнався Назар Чорний.

Невже серед патрульних справді є таке внутрішнє розпорядження Департаменту ПП? Та хто був «таємним свідком» у справі «п’яного матюкальника» Орла, якого ніхто не бачив?

Після таких відвертостей на камеру про патрульного Чорного вже знають у Києві та проводять службове розслідування в Центральному департаменті патрульної поліції.

Цікаво, що керівник патрульних Вінниці не спішить звільняти Чорного, якого активісти називають не лише атовцем, але й колишнім працівником ДАІ? Може, Назар справді як фронтовик також, як Орел, у стані стресу після війни і «чудить» у формі патрульного…

Ось як у соцмережах прокоментував російською мовою цей «чорний» день для своєї служби керівник ПП Вінниці:

«Честно, надоело смотреть на это реалити Ток-шоу с диванными патриотами! По ситуации с Чорным и гражданином Украины моя позиция такая: служебное расследование по результатам судебного решения вплоть до увольнения! — зазначив Редван Усеїнов. — Я бы на его месте поступил по-другому, но каждый человек и тем более должностное лицо обязано отвечать за свои поступки! Я открытый человек и всегда готов к диалогу, дружбе, критике, но я не прогибался и прогибаться не буду. А кто думает, что в патрульке легко, приглашаю на службу — попробуйте хотя бы 3 месяца!

Уважаю личный состав! Я горд, что у нас одно из самых лучших Управлений в государстве, все благодаря Вам!
Люблю свою страну, обожаю город Винницу!!!

Для тех, кто в комментариях напишет, почему пост на русском, следующий раз напишу на крымскотатарском или турецком!!! Честь имею. Слава Украине!!!»

А про кричущий факт із посвідченням патрульного Чорного, Редван Усеінов несподівано відповів:

– На камеру не рекомендовано показувати службове посвідчення, але пред’явити на вимогу громадянина обов‘язково, — зазначив начальник ПП Вінниці. — А на якому рівні його показувати – на рівні очей чи нижче – то це нічим не передбачено. Головне, щоб громадянин його бачив.

Чи буде після цього скандалу «тиха війна» між муніципальною і патрульною поліцією у Вінниці? Звільнять чи помилують патрульного Чорного та що буде із третім протоколом патрульних на атовця Орла — читайте в наступному номері газети.