Чітко працюють обласні та державні програми сприяння підприємцям. Державна програма «5-7-9» надала можливість вінницькому бізнесу отримати понад 8,2 млрд грн пільгових кредитів.

«Малий та середній бізнес відіграє важливу роль у формуванні місцевих бюджетів. Вінниччина стала першою серед областей України, яка запровадила підтримку підприємницької ініціативи громадян та підприємців-початківців за рахунок коштів обласного бюджету. І тепер ми можемо поділитися тим, що нам вдалось досягти.

За 5 років реалізації конкурсу бізнес-планів 67 громадян та 73 підприємці розширили власний бізнес. Завдяки нашій ініціативі, разом вдалось створити 269 нових робочих місць. Але на цьому не плануємо зупинятись, Вінниччина продовжить надання фінансової підтримки на конкурсних засадах підприємцям-початківцям і в наступному році», – зауважив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

За його словами, попри воєнний стан в Україні, влада продовжує підтримувати малий бізнес. Державна програма «5-7-9» надала можливість вінницькому бізнесу отримати понад 8,2 млрд грн пільгових кредитів. А з 1 липня поточного року в рамках урядової програми «єРобота» підприємці мають можливість отримати мікрогрант на розвиток або започаткування власного бізнесу. Зокрема, грантові кошти отримають 85 заявників із Вінницької області на загальну суму понад 19 млн грн, що передбачає створення 157 нових робочих місць.

Також продовжуємо підтримувати фінансування фермерських господарств. Уже 16 об’єктів сільськогосподарської діяльності отримають в поточному році пільгові кредити від Державного фонду підтримки на загальну суму 4,6 млн. гривень. Разом з цим, в рамках цієї ж ініціативи, надається бюджетна субсидія малим сільгоспвиробникам. Станом на перше листопада надійшло 1387 заявок на отримання бюджетної субсидії.

Сергій Бойчук