Це нацболи, сказала вона. Їх захищають наші місцеві правозахисники. Вони хочуть політичного притулку в Україні, оселитись саме у Вінниці. Бо їм тут подобається, а у себе на батьківщині, в Росії, їх переслідують.

Там була одна жінка, звати її, здається, Ольга. Вона була дружиною також нацбола, який хотів жити в Україні.

І ось почалась війна. Знаєте, як повели себе деякі з тих нацболів?

Один із них в перші дні війни примкнув до донецьких терористів, щоб «мочити хохлов». Цинічно цей Сергій вів власний блог і показував, як ходить по тілах вбитих українських воїнів. Бо йому їх зовсім не жаль… І він буде їх вбивати, щоб очистити землю малоросії від укрів. Бо вони не люди…

Потім він найнявся у приватну армію «Вагнера» в Сирію. Не довго воював. Там його і порішили.

Хто такі нацболи?

Це партія націонал-більшовиків, її члени — послідовники Едуарда Лімонова. І вони, як би це не парадоксально звучало, ще нещадніші за “глубінний” народ, який підтримує путіна.


Ось проти чого протестувала членкиня цієї російської націоналістичної партії: на знак протесту проти втечі російської армії від ЗСУ на лівий берег Дніпра 19-річна дівчина порізала собі руку перед будівлею обласної влади в Пермі.

Коли до пікетувальниці підійшли поліцейські, фанатичка перерізала руку з криком: «Це кров російських людей!»

На плакаті були клоуни у вигляді російських генералів..

За повідомленнями очевидців, до приїзду «швидкої» російська радикалка вигукувала: «Путін, Шойгу, Суровікін, ця кров на вашій совісті. Ми вам не пробачимо!»

Андрій ВЛАСЕНКО