– Світовий досвід свідчить, що військові конфлікти завжди збільшували масштаби та посилювали інтенсивність вже існуючих в суспільстві форм насильства. Тож нині робимо все залежне, аби Україна стала винятком у загальносвітових тенденціях, – зауважила директорка департаменту Світлана Ярмоленко.

Фахівці профільного департаменту спільно з представниками громадських та міжнародних організацій провели засідання обласної робочої групи з питань запобігання та протидії домашньому насильству.


- Розглянули поточну ситуацію, визначили пріоритетність напрямків роботи робочої групи, а також уточнили й внесли корективи до проєкту обласного плану проведення акції «16 днів проти насильства», яка відбувається щорічно із 25 листопада по 10 грудня.

В рамках проведення засідання робочої групи представник Фонду Народонаселення ООН ознайомив учасників із світовими тенденціями і проблематикою у сфері. Він також виказав підтримку Фондом органів виконавчої влади області на шляху до впровадження у діяльності кращих міжнародних практик щодо запобігання гендерно зумовленого насильства, - повідомила Світлана Ярмоленко.