Багатьох шокує подібна поведінка московських батюшок. У мене запитання до людей: а чому священник РПЦвУ повинен пускати в храм, який юридично є у користуванні громади Московського патріархату, духовенство ПЦУ для звершення відспівування чи інших треб?

Якщо люди хочуть щоб треби в їхньому храмі у який вони ходять, в тому числі відспівування, звершував священник ПЦУ, то будь ласка робіть збори і згідно закону полишайте  московський патріархат і приєднуйтесь до Православної Церкви України. Тоді всі богослужіння і треби буде звершувати український священник і ніяких проблем не буде.


Але, якщо ви хочете звершити, до прикладу, відспівування у храмі московського патріархату, і при тому кличте українського священника, то не треба робити трагедії з того, що вас не пустили в церкву. Ви самі винні в тому, що підтримуєте московський патріархат і майже за чотири роки які в Україні є Помісна Церква, ви не зробили нічого аби розірвати зв'язки з московським патріархатом.

Взагалі жителям сіл в яких ще діють парафії Московського патріархату повинно бути соромно, що вони не спроможні зупинити у своєму селі діяльність РПЦ і продовжують спонсорувти країну-агресор.

Думайте браття і сестри...

Архімандрит Софроній