Вже не перший місяць співробітники відділів та відділень Головного управління Національної поліції у Вінницькій області перебувають на деокупованих територіях. Черговий зведений загін відправлений у Харківську область для проведення стабілізаційних заходів, несення служби на блокпостах, розчищення територій та будівель від вибухонебезпечних предметів, залишених окупантом, фіксування злочинів російських військових та допомоги місцевому населенню.

Начальник поліції Вінниччини Іван Іщенко наголосив поліцейським, що, попри нелегкі умови служби, кожен має чітко виконувати поставлені перед ним завдання, дотримуватись дисципліни і законності та допомагати людям, які пережили окупацію. «Бажаю вам найскорішого повернення додому живими і неушкодженими», – сказав Іван Іщенко.


Правоохоронці Вінниччини замінять своїх колег зі зведеного загону поліції, які понад два місяці перебували на деокупованих територіях.

- Для нас це був неоціненний досвід, - розповідають поліцейські. - Місцеве населення зустрічало кожного з нас зі словами вдячності та сльозами на очах.

Василь Головко