Колишній президент “Мотор Січі” намагався вивезти з України скіфське золото, катер та чотири раритетних авто

Служба безпеки України повідомила, що запобігла вивезенню з України майна колишнього нардепа та президента промислового гіганта “Мотор Січ” В’ячеслава Богуслаєва, який спонсорував футбольний та гандбольний клуби “Мотор” (Запоріжжя).

Повідомляється, що вдалось розшукати активи президента на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися приховано вивезти з України, щоб уникнути його арешту в межах кримінального провадження. Встановлено учасників обородки, якими виявились декілька керівників структурних підрозділів заводу “Мотор Січ”. Вони хотіли сховати майно, після чого планували вивезти “активи” за межі України. Контррозвідники та слідчі СБУ спрацювали на випередження та своєчасно встановили місцезнаходження схованок організаторів.

Серед вилучених предметів 7 елітних автомобілів, в тому числі 4 раритетних, катер, 3 мисливські рушниці та гвинтівка, велика кількість предметів старовини народів Європи, в тому числі скіфське золото та предмети античних часів та Київської Русі. Усе майно направлено на експертизу.

Також СБУ викрила інших представників найближчого оточення Богуслаєва, які схиляли працівників заводу до збору підписів під “колективним зверненням” щодо пом’якшення міри запобіжного заходу для їхнього керівника. До людей застосовували психологічний тиск, погрожуючи звільненням та “наслідками”.

Як відомо, Богуслаєв був затриманий у жовтні цього року. За даними СБУ, керівництво “Мотор Січі” налагодило транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до РФ. А на початку повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну, за наказом Богуслаєва, на підприємстві розукомплектували придатні для експлуатації гелікоптери.

До цього Служба безпеки України вже заарештовувала майно Богуслаєва майже на один мільярд гривень.

Сергій Бойчук