Серед російських військових поширюється документ “Висновки війни з НАТО в Україні”, в якому верхівка Кремля вказує на помилки командування ЗС РФ, водночас визнаючи професіоналізм українських командирів та високий рівень оснащення ЗСУ.

Головний висновок, зроблений у цьому “шедеврі” – Росії, щоб досягти перемоги у цій війні, необхідно мобілізувати до 5 млн громадян, повідомив на брифінгу заступник начальника головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

– В кожному документі зазначається, що Сили оборони України мають досить високий рівень оснащення, а їх командири на усіх рівнях можуть самостійно приймати рішення в бойових умовах. Також наголошується, що такої війни не було вже понад 80 років, а для досягнення РФ перемоги чисельний склад її армії має становити близько 5 млн. військовослужбовців, – уточнив він.

За його словами, це може означати проведення найближчим часом чергової хвилі мобілізації та запровадження в РФ воєнного стану.

Громов запевнив, що у Генштабі постійно ведеться підготовка до всіх можливих сценаріїв розвитку подій, йдеться зокрема й про визначення потреби в озброєнні, запасах пального та інших ресурсах.

Вадим Снігур