Для підготовки до чергового масованого ракетного удару по території України країні-агресору РФ знадобиться щонайменше тиждень. Ворог не відмовиться від нових атак. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Він зазначив, що РФ спробує реалізувати терористичний план, намагаючись зламати Україну, занурити в темряву і холод під час війни і змусити до переговорів на умовах Кремля.

– Цього насправді не вийде. Ми розуміємо, що періодичність (масованих ракетних ударів РФ, – Ред.) – це приблизно “тиждень +”. Тобто, це той період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного масованого ракетного удару, – наголосив Юсов.


Він уточнив, що Україна також готується, зокрема до подальшої ефективної роботи систем протиповітряної оборони (ППО).

За словами Юсова, немає сумніву в тому, що російський терористичний режим продовжуватиме свої атаки. Запаси високоточної ракетної зброї у Росії виснажуються, проте агресор має багато невисокоточних ракет.

Андрій Юсов

– Ми бачимо, що за точністю вони особливо і не женуться. У багатьох випадках розліт в кілометр – це умовна “норма”. І влучання навіть не в об’єкти енергетичної інфраструктури, а в цивільні будинки, пологові будинки, лікарні. Це і є ознака косорукості російських ракетників і в цілому режиму РФ, – розповів представник ГУР.

Він додав, що у РФ є, зокрема, запаси ракет до систем С-300. Тому існує загроза ударів для прифронтових міст, таких як Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Херсон. Це ті населені пункти, куди можуть дістати С-300.

– Україна працює над захистом цивільної інфраструктури і мирного населення. Але розуміємо, що ворог, попри всю свою недолугість, є серйозним, озброєним, масовим. Тому, на жаль, ракетний терор ще може тривати, – заявив Юсов.

Як ми вже повідомляли, 23 листопада армія РФ здійснила черговий масований ракетний удар по енергетичній інфраструктурі України. Ворог випустив понад 70 ракет, з них 51 збили українські сили ППО. Зафіксовані потрапляння в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. Цей ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх українських АЕС.

Сергій Бойчук