Вживання квашеної капусти дуже корисно. Ось чому потрібно їсти її щодня

Насамперед капуста бере участь у підтримці здоров’я нашої мікрофлори. Молочна кислота, яка є у цьому продукті. відновлює мікрофлору. Капуста та розсіл містить багато клітковини, якою харчуються корисні бактерії міклофлори. Не буде чим живитись, відповідно вони не зможуть рости та розмножуватися. Мікрофлора впливає на імунну систему, тому з впевненістю можна сказати, що капуста стимулює функції нашої імунної системи.


Крім пробіотичних властивостей, у капусті величезна кількість мікро- та макроелементів, вона є джерелом всяких вітамінів. А ще вона містить такий рідкісний компонент як вітамін U - "ульцер" (виразка). Завдяки йому нормалізується кислотність шлункового соку, що може запобігти появі виразки шлунку та нормалізувати стан оболонки  шлунка та дванадцятипалої кишки.

Жиророзчинний вітамін К, який є в розсолі квашеної капусти пов'язаний зі здатністю організму регенерувати тканини тіла, його дефіцит може позначитися на багатьох органах. Також велике значення цього вітаміну для формування клітин печінки.

Розсіл квашеної капусти корисний тим, хто має проблеми зі сечовивідною системою, з нирками, завдяки наявності вітаміну К. Солі калію допомагають боротися з набряками, покращують водно-мінеральний обмін.

Взимку основним постачальником  вітаміну С та енергії є не цитрусові, як багато хто вважає, а саме квашена капуста.

І кілька слів про корисні властивості квашеної капусти й розсолу з неї  — вона чудова страва для тих, хто худне, адже в 100 г продукту міститься всього 28 калорій.

Сік або розсіл квашеної капусти загалом покращує травлення та може допомагати при запорах, діючи як м'яке проносне.

Для нормалізації роботи кишківника рекомендується випивати одну невелику склянку розсолу на день. Надлишок напою може викликати діарею. Обережним потрібно бути тим, хто чутливий до гістаміну. Ця речовина є у всіх ферментованих продуктах, не лише у квашеній капусті.

Єдине протипоказання до споживання квашеної капусти, навіть не протипоказання, а застереження – це загострення проблем травного тракту: гастриту, холециститу, коліту, проблеми із видільною системою.

У такому разі немає потреби повністю відмовлятися від квашеної капусти, достатньо обмежити порцію.

Потрібно мати на увазі, що капуста утворює гази. Тому краще не вживати квашену капусту та її розсіл у вечірній час.

Вадим Снігур