За словами експерта, ще від радянських часів державні об’єкти мали бункерну систему. Відомо, що у москві бункер розміщений безпосередньо під кремлем. Також диктатор путін має сховище в Ново-Огарьово – в резиденції вищих урядових осіб рф, що за 10 км від столиці.

Про підземні спецукриття президента рф розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Він повідомив, що бункер під кремлем – досить серйозний і великий об’єкт, що має забезпечення киснем, енергетичне й водозабезпечення та інше. Таким чином це повноцінне місто під москвою”.


Однак, два роки тому, навесні 2020-го під час пандемії коронавірусу, керівник кремля фактично одразу відправився до Ново-Огарьово. Зі слів Коваленка, путін понад рік був саме в цьому бункері й вкрай рідко з нього виходив. Залишав укриття диктатор, коли вирушав на публічні заходи чи події, що підлаштовували саме під нього.

"Тоді це вказувало на те, наскільки він перелякана людина. До того ж це перший бункер путіна, що можна було побачити й зрозуміти, що там облаштовано імітацію кабінету. Крім того, стає зрозуміло, що це на 100% підземний бункер, що гарантує умовну безпеку навіть у випадку нанесення якогось удару", - розповів експерт.

Сергій Бойчук