Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що у рф ще є ракети та БПЛА, які вони будуть застосовувати для нових ударів по території України.

Проте, за його словами,  високоточних ракет, якими терористи б’ють по енергосистемі, сьогодні залишилось не так вже й багато. Ігнат підкреслив, що росія навряд чи може наростити свої виробничі потужності настільки, щоб наздоганяти те, що втрачає. Тому для нових обстрілів України росіяни мають ретельно планувати та витрачати деякий час для підготовки.


Він пояснив, що  після кожного масованого удару та напередодні нового окупанти повинні проаналізувати наслідки попередньої атаки та визначитися, куди вони будуть бити. Ігнат зазначив:

Банально треба ракети перевести на кораблі, поставити їх туди, зарядити. Тому така періодичність. Близько раз на тиждень може зберігатися

Крім того, на підготовку і частоту масованих ударів РФ впливають й погодні умови, які важливі для підняття авіації в небо та безпосередньо фіксації обстрілів з повітря.

За словами речника, війська рф перед черговим ударом також опираються не лише на дані руйнувань, а й на те, де удар відчули якомога сильніше та болючіше.

"Вони проводять від обстрілу до обстрілу відповідну розвідку де треба вдарити ще, яким чином завдати удару, щоб якомога сильніше ми це відчули і якомога боляче", – розказав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Сергій Бойчук