Він захворів на рак печінки. Впевнений, що це через нерви та бійку із місцевими підприємцями, які так і не були за неї покарані.

– Родом я із цього села. У 2015 році здобув перемогу на виборах та став головою Терешків. Провів у селі воду, відремонтував три кілометри доріг, провів опалення в дитячий садочок та будинок культури, займався допомогою солдатам. Це й призвело до конфліктів із місцевими підприємцями.

Один із них — Ростислав — на території Терешків тримає невеличку пекарню. В радянській конторі, яку він придбав у мого попередника, облаштував склади. Нещодавно під час сесії сільради цей підприємець заявив, що біля приміщення у центрі села хоче 40 соток землі.

Сільські депутати та громада не погодились на це, адже поряд пам’ятник воїнам-визволителям та загиблим під час Голодомору. Ми в майбутньому планували там облаштувати сквер і побудувати сільську раду, бо самі знаходимось у аварійному будинку культури. Щоб владнати ситуацію, Ростиславу запропонували ще три метри землі по периметру. Йому це не сподобалось.

Та справжня драма розгорнулась наприкінці квітня 2017 року. Під час робочого дня до мене в кабінет увірвались місцеві підприємці — той самий Ростислав та його друг Анатолій. Без жодного пояснення двічі кулаками вдарили у голову, що аж потекла кров.

Після цього втекли. Я звернувся тоді до поліції та адвоката, але віз і нині там. Працівників сільради, які були свідками цього всього, залякали.

Один із так званих кривдників сільського голови — Ростислав Мельник — заявив журналісту, що він до побиття непричетний.

– Скажу більше — голова просив у мене хабар. Але ніхто хабар голові не дав і не збирається. Щодо громадського туалету, то я взагалі до того діла не маю, — казав він. — Він знаходився в аварійному стані, завалився. Сільський голова Терешків — конфліктна людина. Він не дає мені земельної ділянки в оренду, щоб я сплачував кошти у сільраду.

А нещодавно у сільського голови Терешків виявили рак печінки.

– Я думаю, що всі ці бійки дарма не пройшли. Медики виявили в мене виразку шлунка, а згодом і онкохворобу. Вже пережив шість хіміотерапій. Треба ще шість, вартість кожної по 18400 грн., тоді матиму шанс одужати…

Всім, хто може допомогти, переказуйте кошти на картку «ПриватБанку»: 4731 2171 1283 5234 (Бородатий Олександр Михайлович).

Віталіна Володимирова
Фото Сергія Хіміча