Жінка систематично розповсюджувала матеріали, у яких відкрито підтримувала політику Путіна, визнавала його своїм президентом, виправдовувала злочинні дії російських військових та дискредитувала сили ЗСУ.

За матеріалами СБУ у Вінницькій області судитимуть місцеву прихильницю Путіна та російської армії. Про це повідомляє прес-служба управління СБУ у Вінницькій області.

“Жінка систематично розповсюджувала матеріали, у яких відкрито підтримувала політику Путіна, визнавала його своїм президентом, виправдовувала злочинні дії російських військових та дискредитувала сили ЗСУ. Навіть після початку повномасштабного вторгнення жінка виявила вірність ворожій пропаганді та активно “розганяла” антиукраїнський контент у соціальній мережі Одноклассники, особливо вона любила прославляти російську армію та її солдатів, позиціонувала їх як “рятівників” світу, які “оголосили війну українським нацистам і неонацистам”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у жінки вилучили комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності та значну кількість радянської символіки та державних символів країни-агресора.

Слідчі СБУ кваліфікували дії прихильниці політики Кремля за ч.2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

За вчинене фігурантці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до п’яти років з конфіскацією майна або без нього.

Васль Головко