Рашисти вже погрожують Киргизстану через декомунізацію

Схоже, “руський мір” таки безнадійно втратив орієнтири в реальності. На початку дев”яностих в росії лише ледачий не плювався в бік комуністичних вождів-тиранів. Здавалось, що суспільство переформатовується в бік цивілізації. Але знову, як це і буває у авторитарних імперіях, росіянам пропаганда відбила пам”ять. І вони за двадцять путінських років забули про Соловки, ГУЛАГи, чорні воронки, братські могили мільйонів репресованих.

Вони знову співають осанну злочинцю Сталіну, знову плачуть над знесеними пам”ятниками ще одному червоному диктатору Лєніну. Як, ніби, ті скульптури виділяють кислород. Отже, кремлівські старці знову вирішили змінити вектор. І замість демократії, повести своє зазомбоване стадо тернистою дорогою до утопічного авторитарного комунізму. І, як виявилось, ця забава багатьом на мокшанських болотах сподобалась. Вони вже готові заради комуністичного привида знищити всю Європу.

Почали з України, яка нарешті вибралась з тенет неокомуністичної імперії зла. Але, як говорить терорист Гіркін, росія без України, як людина без рук, чи без ніг. Росія без України – інвалід. От і вигадали терористи міфи про єдиний народ, десатанізацію, денацифікацію напротидію декомунізації.  Коротше причин і брехливих словесних викрутасів стільки багато, і все так заплутано, що безпричинність рашистського вторгнення вже майже ніхто в світі не ставить під сумнів.

Навіть колишні васали по архівному срср та ОДКБ вже зрозуміли, які наслідки для них може мати путінське божевілля з відновленням союзу соціалістичних республік. Першим свого часу демарш зробив Саакашвілі. Зараз під загрозу існування ОДКБ поставив вірменський прем”р Нікол Пашинян, якого вже внесли у списки ворогів імперії.

І от у держдумі росії вже почали погрожувати Киргизстану. Його звинуватили у  “вступі на шлях України”, проти якої РФ веде війну. А причина подібна до української. Ніби через намір влади терміново перейменувати всі назви районів Бішкека державною мовою.

Про це заявила перша заступниця голови комітету Держдуми РФ у міжнародних справах Світлана Журова, – повідомляє радіостанція “Говорить Москва”.

Так чиновниця відреагувала на заяву спікера парламенту Киргизстану Нурлана Шакієва під час виступу на загальнонародному курултаї країни 25 листопада про необхідність терміново дерусифікувати усі назви районів столиці республіки та перейменувати державною мовою.

Крім того, в Киргизстані декомунізації підлягають і ті населені пункти, які досі мають “радянські” назви.

Шакієв також уточнив, що таке рішення пов’язане із планами керівництва країни стосовно розвитку державної мови

Ініціатива очікувано розлютила російських політиків, і представники держдуми почали розповідати про русофобію та антирадянщину у Киргизстані. І, як завжди, звинувачувати в цьому “колективний Захід” тощо.

Зараз Журова, коментуючи дерусифікацію в Киргизстані, почала згадувати Грузію та Україну, і стверджувати, що конфлікт Москви та Києва розпочався нібито через мовне питання.

Представниця Держдуми РФ переконана, що “це перші маленькі кроки, щоб у результаті видавити повністю російську мову”, і таке рішення нібито “порушить права російських людей” у Киргизстані.

“З нашого боку будуть поки що, напевно, прохання цього не робити, тому що це, безсумнівно, порушить права російських людей у Киргизії, багато з яких там проживають. Наш зв’язок таким чином губиться. А потім наступний етап – школи, а потім ще якийсь, і буде, як у Грузії, коли молодь, на жаль, практично не розмовляє російською мовою. Ми знаємо, що і в Україні теж з цього починалося. Захист, здавалося б, національної державної мови, але водночас час, щоб люди потихеньку розуміли, що вони більше російською не говоритимуть”, – розповіла депутатка.

Також вона висловила думку, що це питання обговорять в росії на найвищому державному рівні.

“Можливо, поінформують і володимира володимировича, він трохи зробить якесь зауваження колезі, президенту Киргизії”, – зазначила Журова.

Відомо також, що у жовтні кілька банків у Киргизстані припинили обслуговування російських банківських карток платіжної системи “Мир”. Напевно саме тому, що нарешті зрозуміли що таке насправді цей імперський “руський Мир”.

Сергій Бойчук