В іншому — їхали місцеві мешканці із дітьми та підлітками.

Нам вказали, що там були присутні Петрук Віталій Олександрович, 01.03.2008, Матвієнко Владислав Романович, 03.08.2007, Гніденко Роман Михайлович, 21.04.2004. Всі знаходилися в автомобілі Довбняка Олександра Олександровича, 1999 р.н.

Коли вони підбігли до авто, щоб посвітити ліхтариком і допомогти — поліцейський, вказується прізвище Д. Лещенко, відкрив по них вогонь із табельної бойової зброї. В результаті пострілів був поранений Роман Гніденко. Водії, які бачили і чули цю стрілянину, попросили по­ліцейських зупинитись.

Кажуть, серед свідків був і колишній поліцейський. Він запропонував підліткам та чоловікам втікати. Бо п’яні поліцейські, та ще зі зброєю в руках…

Зараз, кажуть, цю справу «заминають» як і де можуть. Дітей, їхніх батьків, особливо пораненого, свідків шантажують та погрожують. Тому просять редакцію піддати це розголосу.

Ми ж, оприлюднюючи це звернення, просимо правоохоронні органи здійснити неупереджене розслідування наведених фактів.

Звертаємось до начальника поліції Вінницької області взяти цю перевірку під особистий контроль.

Редакція буде слідкувати за подальшим перебігом подій.

Коли верстався номер газети, пресслужба Вінницької обласної поліції повідомила ось що:

Поліцією Вінниччини проведено службове розслідування, за результатами якого поліцейського звільнено зі служби у Національній поліції України. Інформацію передано до Державного бюро розслідувань.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Андрій Власенко