У Хмільнику двоє братів під приводом допомоги ЗСУ відкрили благодійну організацію.

Але допомагали  не воїнам, а собі набивати кишені так цинічно заробленими коштами.

Ось що повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури:

–  За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури, слідчим слідчого управління ГУНП у Вінницькій області повідомлено про підозру жителям Хмільницького району у вчиненні незаконного використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги під час воєнного стану (ч. 3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний разом з братом організували продаж транспортних засобів, ввезених на територію України як гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України.

З цією метою підозрювані, використовуючи Інтернет платформи для продажу автомобілів «autoria.com» та «olx.ua», здійснювали пошук покупців та продавали їм автомобілі, отримуючи прибуток під виглядом сплати благодійних внесків на банківський рахунок Благодійного Фонду, який очолював один із  правопорушників, із цільовим призначенням як благодійна допомога

Загальна вартість вилучених автомобілів складає майже 1 млн 522 тис. грн.

Наразі слідчим суддею задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, та до підозрюваних застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави 2 млн грн кожному.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Андрій Власенко