Вартість двадцяти польських машин складе 32,8 млн грн з ПДВ та витратами на транспортування. І ця закупівля вже на стадії підписання договору постачання.

За тендером «Вінницька транспортна компанія» планує придбати тролейбуси Solaris Trollino 12.

Зараз транспортне підприємство хоче підписати договір з постачальником-переможцем тендерної закупівлі — товариством «Сучасні Вантажівки». І вже в угоді вкажуть конкретні строки постачання закуплених машин.


У «Вінницькій транспортній компанії» та міській раді пояснили чому не купують нові або не складають свої VinLine.

— Купуючи вживані тролейбуси, за нашими попередніми підрахунками, ми можемо мати економію майже в десять разів, — сказав директор департаменту транспорту та міської мобільності Андрій Сорокін. — Адже, якщо новий тролейбус коштує близько 11 мільйонів гривень, то ціна вживаного — орієнтовно може складати 1,7 мільйона гривень.

Solaris Trollino 12 це дванадцятиметровий низькопідлоговий тролейбус для міських перевезень 2011 року виготовлення; країна-виробник — Польща. Є пандус та місце для перевезення маломобільних пасажирів.

Може перевозити до 110 людей, в салоні є 34 сидячих місця. Кількість вхідних дверей — три (у форматі 2+2+2) з кнопками «СТОП» і «Відкриття дверей», коли тролейбус під’їжджає до зупинки. Кондиціонер є в кабіні водія і в салоні.

Орієнтовний термін поставки - до 4 березня 2023 року.

Сергій Бойчук